بیماریهای قرنیه شامل چه بیماری های می شود؟
چشم ها را شاید بتوان با ارزش ترین عضو از بدن دانست که سلامت آن برای هر فردی مهم خواهد بود. برای همین هیچگاه نباید نسبت به بیماری های آن بی تفاوت بود. قرنیه یکی از مهمترین بخش های چشم است که به صورت یک لایه شفاف بیرونی در چشم قرار دارد. این لایه بیرونی وظیفه محافظت در برابر آلودگی ها، باکتری ها و… را بر عهده دارد. ضمن این که قرنیه در میزان تمرکز چشم بر روی اجسام دور و یا نزدیک نیز کمک خواهد کرد. بنابراین در حفظ سلامتی این عضو بسیار مهم و عدم ابتلا به بیماری های قرنیه دقت زیادی به خرج داد.
قرنیه نیز مانند دیگر اعضای بدن دچار بیماری های خاصی خواهد شد که قابل درمان بوده و نیز می توان نسبت به ابتلا به این بیماری ها پیشگیری کرد. اگر نسبت به بیماری های شبکیه چشم، علت و درمان آنها آشنایی لازم را ندارید پس همراه ما باشید.
انواع بیماریهای قرنیه
بیماری های که قرنیه و عملکرد آن را مختل خواهند کرد شامل: قوز قرنیه، خشکی چشم، عفونت چشم و… موارد می باشد که در ادامه هر کدام از آن ها را بررسی خواهیم کرد.
قوز قرنیه یا Keratoconus
بیماری قوز قرنیه یکی از شایع ترین بیماری های قرنیه بوده معمولا به صورت تغییر شکل قرنیه ها که همراه با کاهش بینایی است خود را نشان خواهد داد. بیماری قوز قرنیه به طور معمول در سنین پایین یعنی نوجوانی و بین 20 تا 30 سالگی اتفاق می افتد. تشخیص این بیماری توسط بیمار سخت بوده و باید توسط پزشک تشخیص داده شود.
درمان آن نیز کاملا امکان پذیر بوده و اگر بیمار سریعا به پزشک مراجعه کند درمان ساده تر نیز خواهد شد. اگر این بیماری پیشرفت زیادی نداشته باشد، از لنز و عینک برای درمان استفاده می شود و اگر بیماری پیشرفت زیادی کرده باشد به احتمال زیاد عمل جراحی تنها راه درمان خواهد بود.
خشکی چشم
خشکی چشم یکی دیگر از بیماری های قرنیه می باشد که به دلیل مشکلات لایه بیرکنی چشم یعنی قرنیه به وجود خواهد آمد. به طور کلی خشکی چشم در اثر کاهش تولید اشک طبیعی و استاندارد است که با کمبود تولید اشک به اصطلاح چشم خشک خواهد شد. علت این بیماری شایع ممولا به دلیل افزایش سن و یا غده تولید اشک است. در اثر افزایش سن به ویژه در زنان بالای 50 سال این عارضه به وجود خواهد آمد.
اشک یک مایع متشکل از سه جزء آب، روغن و مخاط است که با کم و زیاد شدن هر کدام از این سه جزء این توازن بهم خورده و باعث به وجود آمدن بیماری خشکی چشم خواهد شد. برای درمان خشکی چشم که یکی از شایع ترین بیماری های قرنیه چشم است، اگر بیماری چندان پیشرفتی نکرده باشد از اشک مصنوعی یا نرم کننده چشم در مراحل بالاتر حتی امکان بستن مجرای اشک نیز وجود خواهد داشت.
بیماری عفونت قرنیه
یکی از بیماری های قرنیه که در اثر نفوذ باکتری ها و قارچ ها در قرنیه به وجود خواهد آمد عفونت قرنیه می باشد. در این بیماری، چشم در اثر نفوذ باکتری ها و قارچ ها دچار کمبود بینایی شده و یا حتی بافت قرنیه دچار آسیب جدی شود. به مین دلیل برای پیشگیری از بیماری عفونت قرنیه باید نسبت به استفاده از لنزها حساسیت بیشتری به خرچ داد و از استفاده لنز چشم آلوده خودداری کرد.
عوارض این بیماری معمولا به این صورت خواهد بود که باعث کاهش بینایی همراه با درد می شود. حتی در شرایط بدتر، ممکن است نیاز به پیوند قرنیه باشد.
درمان بیماریهای قرنیه
برای درمان بیماری های قرنیه قطعا اولین و بهترین راه ممکن مراجعه به چشم پزشک خواهد بود. به طور کلی مراجعه زود هنگام و معاینه توسط دکتر چشم می تواند تا حد بسیار زیادی به روند درمانی کمک کند. کلینیک چشم بیستون، بزرگترین و پیشرفته ترین کلینیک چشم کرمانشاه با ریاست دکتر حمید آریایی تبار با افتخار در خدمت بیماران عزیز از کرمانشاه، غرب کشور و سرتاسر ایران خواهد بود.