کم بینایی چیست و عوامل موثر بر آن کدام است؟

کم بینایی چیست و عوامل موثر بر آن کدام است؟

کم بینایی یا Low Vision اصطلاحا به عارضه ای گفته می شود که فرد در اثر عوامل مختلف به آن دچار می شود. در نتیجه مقداری از قدرت بینایی خود را ازدست خواهد داد. برای همین شناخت این عوامل و راهکارهای مقابله با آن را باید به خوبی شناخت. در همین راستا ما تصمیم گرفتیم تا جهت افزایش سطح اطلاعات شما عزیزان یک مقاله در این باره منتشر کنیم.

کم‌بینا به چه کسی گفته می شود؟

مهم ترین سوال پیش آمده این است که اصلا کم بینایی چیست و به چه عارضه ای گفته می شود؟

فردی که دچار این عارضه شده و بخشی از قدرت دید خود را از دست داده، نمی تواند به خوبی یک فرد معمولی محیط خود را تماشا کند. بنابراین می گویند که فرد کم بیناست. بیماری کم بینایی می تواند هر فردی را درگیر کند. به همین دلیل کم بینایی ارثی و یا اکتسابی می تواند تمام سنین را پوشش داده و آزار دهنده شود.

فرد کم‌بینا به دلیل ابتلا به این بیماری امکان دارد که شب ها رانندگی برایش سخت شده و یا نتواند مطالعه خوبی داشته باشد. همه این عوامل باعث ایجاد اختلال در زندگی خواهد بود که باید درمان شود.

مشکل کم بینایی

انواع اختلالات کم بینایی و علائم آن

این بیماری می تواند علائم مختلف و متنوعی را با توجه به شرایط بیمار داشته باشد. در حالت کلی فرد مبتلا در تشخیص رنگ، خواندن نوشته ها در حالت نزدیک و یا دور، تشخیص چهره افراد و بسیاری عوامل دیگر را تجربه خواهد کرد. افرادی که دچار این عارضه چشمی خواهند شد می توانند حالت های مختلفی را تجربه کنند. برای همین احتمال ابتلا به انواع کم بینایی با توجه به شرایط وجود خواهد داشت. این موارد شامل:

  • اختلال در دید دور
  • مشکل در تشخیص عمق رنگ ها
  • اختلال در دید نزدیک
  • مشکل مروبوط به کنتراست
  • عدم توانایی تشخیص و یا تفکیک رنگ ها

یکی از شایع ترین علایم کم بینایی، کور رنگی است که بسیاری از رانندگان را درگیر خواهد کرد. این عارضه که به دلایل ارثی ایجاد می شود، رانندگی کردن در شب ها را بسیار سخت خواهد کرد. به این صورت که در بسیاری از مواقع راننده، جاده را گم خواهد کرد.

دلیل ابتلا به کم بینایی چیست؟

یکی از سوالاتی که در اینجا وجود دارد این است که چرا فردی به کم بینایی دچار خواهد شد؟ این بیماری می تواند در اثر عوامل ژنتیکی و یا ارثی به وجود بیاید که خود را به صورت کور رنگی نشان می دهد. همچنین در اثر بالا رفتن سن و یا در اثر عوارض ابتلا به بیماری رتینوپاتی دیابتی فرد قدرت بینایی خود را از دست می دهد. ضمن این که در برخی از موارد مانند ضربات و آسیب های مغذی که اغلب در اثر تصادفات رانندگی به وجود می آید فرد مقدار زیادی از قدرت و توانیی دید خود را از دست خواهد داد.

بهترین روش یا درمان قطعی درمان کم بینایی

همان طور که گفته شد عوامل موثر بر کم بینایی دلایل زیادی دارد. برای همین نمی توان یک روش درمانی قطعی نیز برای آن در نظر گرفت. تصور کنید یک کودک به صورت ارثی مبتلا به بیماری کور رنگی است. در اینجا نمی توان گفت که درمان این فرد کم‌بینا مشابه کسی است که در اثر کهولت سن دچار کم‌بینایی شده است. از طرفی نیز تنها یک نوع کم بینایی وجود ندارد.

با این وجد به طور کلی درمان بیماری کم بینایی ابتدا از طریق تجویز عینک و یا لنز تماسی صورت می گیرد. در صورتی که با استفاده از این موارد فرد درمان نشود، می بایست جراحی شده و طبق دستورات چشم پزشک عمل کرد.

در صورتی که شما عزیزان دچار این عارضه شدید، می توانید با استفاده از شماره تلفن های کلینیک چشم کرمانشاه تماس برقرار کرده و یا از طریق واتساپ جهت معاینه اقدام فرمایید.

09187855542      –     08338331705

  • اشتراک گذاری: