علت و درمان بیرون زدگی چشم با استفاده بهترین روش

چشم یکی از حساس ترین، پیچیده ترین و در مجموع مهمترین اعضای بدن است. سلامت و زیبایی این عضو حیاتی بسیار مهم بوده و به همین دلیل نیاز به مراقبت های بیشتری دارد. یکی از مسائلی که شاید در برخی از افراد و البته به نسبت کمی که وجود دارد، بیماری بیرون زدگی چشم است. این عارضه هم از نظر زیبایی و هم از نظر سلامت چشم ها می تواند مشکل ساز شود. اگر شما هم علاقه مند به کسب اطللاعات یشتر درباره این بیماری هستید تا پایان همراه ما باشید.

تشخیص و نشانه های بیرون زدگی چشم

در ابتدا و قبل از هرچیز باید این نکته را ذکر کرد که برخلاف اغلب بیماری های چشمی، تشخیص بیماری بیرون زدگی چشم کاملا راحت بوده و فرد می تواند به راحتی آن را تشخیص دهد. به این صورت که مقدار کم یا زیادی از سفیدی چشم در بالای چشم نیز دیده می شود. در این حالت می توان گفت که چشم دچار بیرون رفتگی شده است. بنابراین بدون نیاز به داشتن اطلاعات کافی درباره علائم بیماری بیرون زدگی چشم می توان نسبت به آن اطمینان پیدا کرد.

اما این تنها ظاهر قضیه است! شما برای اطمینان و یا علت بیماری می بایست برخی از آزمایشات مربوطه مانند تست بینایی سنجی و معاینه را انجام دهید. در برخی از موارد نیز باید آزمایشات خون و نیز عکسبرداری MRI هم لازم و ضروری خواهد بود.

بیشتر بخوانید: قوز قرنیه و نکاتی که درباره آن باید بدانیم

عوامل و یا علت بیرون زدگی چشم چیست؟

بیرون زدگی چشم دلیل واحدی ندارد و می تواند دلایل مختلفی را شامل شود. یک نوزاد در حین متولد شدن احتمال دارد به طور مادرزادی با چشمانی بیرون زده به دنیا بیاید. در حالت کلی عوامل زیادی می تواند باعث به وجود آمدن به اصطلاح بیرون آمدن چشم بیش از اندازه طبیعی شوند. اما شاید بتوان گفت که شایع ترین علت بیماری بیرون زدگی چشم پرکاری تیروئید است. غده تیروئید زمانی که به اندازه ای بیش از حد طبیعی هورمون ترشح کند بدن با اختلالات زیادی روبرو خواهد شد. یکی از این عوارض، بیرون آمدن چشم به مقداری بیش از حالت استاندارد خواهد بود.

بیرون زدگی چشم چیست

از جمله عوامل اصلی که باعث ایجاد بیماری بیرون زدگی چشم خواهند شد به این صورت هستند:

  • خونریزی های چشمی که در قسمت عقب چشم باشد
  • سرطان خون که باعث اختلالات در گلوبول های سفید می شود.
  • عفونت بافت های چشمی
  • بیماری بافت سارکوئیدوز
  • سرطان نوروبلاستوما که باعث اختلال در سیستم عصبی خواهد شد

و دیگر عوامل مختلف که تشخیص علت این بیماری توسط متخصص چشم پزشکی به طور دقیق صورت خواهد گرفت.

روش های درمانی بیماری بیرون زدگی چشم

همانطور که گفته شد بیماری بیرون زدگی چشم می تواند هم خطرناک و هم یک عارضه مادرزادی باشد. اما در مجموع کسانی که چشم هایشان به اندازه غیر طبیعی بیرون آمده باشد، احتمال ابتلا به بیماری های مختلفی را خواهند داشت. مشکل اصلی که در این میان بیشتر از هرچیز دیگری نگران کننده خواهد بود این است که فرد مبتلا به بیرون زدگی فشار زیادی را بر روی چشم خود تحمل خواهد کرد. ضمن اینکه این بیرون رفتگی منجر به ایجاد فشار بر روی عصب های چشمی نیز می شود. این مورد از اصلی ترین عوارض بیماری بیرون زدگی چشم می باشد. لذا درمان سریع این بیماری به طور قطع لازم خواهد بود.

در ابتدا سعی خواهد شد تا با استفاده از تجویز قطره های چشمی و یا آنتی بیوتیک ها مشکل بیمار حل شود. اما در صورتی که این عارضه تشدید و به مقدار زیادی بیرون زدگی وجود داشته باشد روش های دیگری استفاده خواهند شد. در شرایط وخیم تر از روش های جراحی و یا حتی روش شیمی درمانی برای بیماری بیرون زدگی چشم نیز استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: تشخیص درمان و علت مگس پران و جرقه چشمی

نکات مهم درباره بیرون زدگی چشم (بایدها و نبایدها)

در صورتی که مبتلا به این عارضه هستید اصلا نگران نباشید. در صورتی که موارد ذکر شده را رعایت کنید، می توانید تا حد زیادی این بیماری را کنترل نمایید و از بروز عوارض آن جلوگیری کنید. ما در اینجا به برخی از مهم ترین نکات برای جلوگیری از تشدید بیماری بیرون زدگی چشم را اشاره خواهیم کرد.

  • سعی کنید در معرض هوای آلوده به گرد و خاک قرار نگیرید
  • داروهایی که چشم پزشک برای شما در نظر خواهد گرفت را تغییر و یا به اصطلاح یک شبه قطع نکنید!
  • در هنگام خوابیدن از بالشت های بیشتر برای کم کردن باد چشم استفاده کنید
  • از عینک های آفتابی به ویژه در تابستان و تابش نور شدید آفتاب استفاده کنید

شما عزیزان در استان کرمانشاه و دیگر استان های همجوار می توانید برای درمان بیرون زدگی چشم به کلینیک چشم کرمانشاه مراجعه کنید. در این مرکز درمانی بهترین تیم چشم پزشکی استان کرمانشاه به ریاست دکتر حمید آریایی تبار برگزار حضور دارند. جهت دریافت نوبت می توانید هم از طریق وبسایت کلینیک چشم بیستون و هم از طریق شماره تماس 08338331705 اقدام نمایید.

  • اشتراک گذاری: